2014. október 9., csütörtök

Megfilmesített könyvekMinden évben több tucatnyi film kerül ki Hollywoodból, amelyek különböző népszerű könyvek alapján készültek. Ezekben a regényekben, novellákban, rövid történetekben, megannyi színes karakter, új, friss ötleteket adnak a filmkészítőknek.

Futurisztikus disztópia, tragikus romantikus történet, és az ismeretterjesztő irodalom dominált a 2014-es év film adaptációiban.
Mint
Veronica Roth Divergent-je,
John Green - The Fault in Our Starsand-je 
Robert M. Edsel - The Monuments Men-je
És folytatása következik Suzanne Collins Éhezők viadalának- novemberben jön a következő rész. Emellett számíthatunk Peter Jackson rendezésében The Hobbit trilógiára --  nagy jegyeladási rekordokra számítva.


Top könyvek

Gone girl 

Ami alapján: Gillian Flynn - Gone girl
Gillian Flynn Trilógiájának harmadik kötete alapján készült. Mély pszichológiai küzdelmek, egy izgalmas történetben. Ahol egy férj a feleségének rejtélyes eltűnése után kutat, miközben önmaga a gyanúsított. Ben Afflacnek drukkolhatunk a egész film alatt, hogy találja meg a szeretett személyt, illetve bizonyítsa be az ártatlanságát.

SzereposztásBen AffleckRosamund PikeNeil Patrick Harris 

Megjelenés: 2014. október 3. (USA)


The Mazer RunnerAmi alapján:James Dashner - The Mase Runner
Noah Oppenheim írhatja meg a forgatókönyvet a James Dashner ifjúsági fantasy trilógiájának első része alapján készülő The Maze Runner adaptációhoz, a film rendezője Catherine Hardwicke (Alkonyat) lesz.
A történet középpontjában egy fiatal srác, Thomas áll, aki váratlanul egy Tisztás (Glade) nevű helyen ébred fel, és saját keresztnevén kívül semmilyen emléke nem marad a múltjáról. Maga a Tisztás, egy magas kőfallal körülvett zárt helyiség, amit fiúgyerekek népesítenek be – a fal pedig arra szolgál, hogy megvédje őket a Labirintusban élő Grievers-nek nevezett szörnyektől.
Néhány, magukat Futóknak (Runners) nevező srác minden nap behatol a Labirintus folyamatosan változó ösvényei közé, hogy megtalálja a kiutat, ám ez még soha, senkinek sem sikerült.
Thomas érkeztével azonban különös dolgok veszik kezdetüket. Hamar kiderül, hogy a fiú kivételes képességekkel rendelkezik, ami remek Futóvá teszi, ráadásul a Labirintus furcsa módon ismerősnek tűnik számára. Hamarosan pedig felbukkan a Tisztáson egy lány, aki egy üzenetet hozott: ő az utolsó, aki idekerült, és közeleg a vég… forrás

Szereposztás: Dylan O'BrienKaya ScodelarioWill Poulter 

Megjelenés: 2014. szeptember 18 (USA)


A Walk Among The TombstonesAmi alapján A Walk Among The Tombstones by Lawrence Block
A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

Szereposztás: Liam NeesonDan StevensDavid Harbour

Megjelenés: 2014. szeptember 30


Hector and the Search For HappinessAmi alapján: Francois Lelord by Hector and the search for Happiness

"Volt egyszer egy Hector nevű fiatal pszichiáter, aki nem volt igazán elégedett magával..."

Miért? Mert rájön, hogy nem tudja, mi a boldogság, és ez nemcsak orvosként, hanem magánemberként is zavarja. Ezért, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, világ körüli útra indul, maga mögött hagyva a praxisát, a barátnőjét, addigi életét. Ha nem is járja be a földgolyót, de néhány távoli országban meglátogatja a világban szétszóródott barátait, akiken keresztül érdekes emberekkel ismerkedik meg, különleges tájakat és más kultúrákat lát, újabb és újabb szempontokat találva a boldogságkutatáshoz. Kalandjai során számot kell vetnie párkapcsolatával, szembe kell néznie rég nem látott barátai időközben megváltozott személyiségével, élethelyzetével és főként önmagával.

Szereplők: Simon PeggRosamund PikeTracy Ann Oberman 

Megjelenés: 2014. augusztus 14 (USA)


Dracula Untold


Ami alapján:  Dracula by Bram Stoker
Luke Evans a főszereplője ennek a nagyszabású, izgalmas akció-kalandfilmnek, amely feltárja az eredettörténetét annak a férfinak, akiből Drakula lett.

Szereplők:  Luke Evans, Sarah Gadon, Diarmaid Murtagh, Dominic Cooper, Samantha Barks|
Megjelenés: 2014. október 2.
Kill the MessengerAmi alapján:  Kill the Messenger: How the CIA’s Crack-Cocaine Controversy Destroyed Journalist Gary Webb by Nick Schou

Egy újságíró igaz története alapján, aki leleplezett egy kokain konspirációt a CIA-n belül.

Szereplők: Jeremy Renner, Michael Sheen, Mary Elizabeth Winstead

Megjelenés: 2014. október 10.The Best of Me


Ami alapján: The Best of Me by Nicholas Sparks
A középiskolai szerelmesek újra összejönnek, amikor vissza tének a szülővárosukra egy temetésre.

Szereplők:  James MarsdenMichelle MonaghanLuke Bracey

Megjelenés: 2014. október 17.
Love, Rosie

Ami alapján: Love, Rosie by Cecelia Ahern
Miután Alex és családja Dublinból Amerikába költözik továbbra is kapcsolatban marad legjobb barátjával Rosieval emailben, levelekkel.
Szerepelők: Lily Collins, Sam Claflin

Megjelenés: 2014. október 24

White BirdAmi alapján: White Bird in a Blizzard by Laura Kasischke
A 16 éves lány élete fenekestül felfordul anyja eltűnése után, amikor szörnyű álmok kezdik gyötörni.

Szereplők: Shailene Woodley, Eva Green, Christopher Meloni, Gabourey Sidibe

Megjelenés: 2014. október 24.


AddictedAmi alapján: Addictted by Zane
Gyönyörű család, gyerekek... de még is belép egy harmadik, Sharon addikciója a szex.
Vajon tud segíteni rajta a terápia?

Szereplők: Sharon LealBoris KodjoeJohn Newberg |

Megjelenés: 2014. október 10.
forrásNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...